8 vinkkiä onnistuneeseen kesätyöhakemukseen | Banssi

Banssin blogi

8 vinkkiä onnistuneeseen kesätyöhakemukseen

Julkaistu 19 tammikuu 2017
Minna-Kautto-Banssi

8 vinkkiä onnistuneeseen kesätyöhakemukseen

 

Olen tässä Banssilla työskennellessäni nähnyt monenlaisia työhakemuksia sekä työnhakijoita. Tähän olen pohtinut asioita, joihin kiinnitän huomiota käydessäni työhakemuksia läpi ja millä ainakin minun mielenkiintoni saa herätettyä.

  • Monet kesätyöhakemukset tehdään nykyään sähköisesti, mutta monesti ne myös tulostetaan. Tarkista siis, että myös tulostettaessa ulkoasu pysyy siistinä eikä rivit hypi miten sattuu ja hakemusta on helppo ja miellyttävä lukea. Pikaisella silmäyksellä hakemuksen tulee olla sopivan mittainen, selkeästi luettava ja asettelun tasapainossa.

 

  • Erittäin tärkeää on huolehtia hakemukseen yhteystiedot, oikein. Mielestäni ylätunnisteessa on selkeä paikka yhteystiedoille. Jos työhakemuksen laittaa sähköpostiin liitteenä ja yhteystiedot ovat vain sähköpostiviestissä, voi yhteystiedot hävitä kaikkien sähköpostien viidakkoon ja työnantajalla on vain hyvä hakemus esim. tulostettuna, muttei tieto kenemus se on.

 

  • Minä henkilökohtaisesti pidän, jos kesätyöhakemukseen on liitetty kuva. Kuva tuo henkilön tekstin t ”Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.

 

  • Hakemuksessa tärkeää on tuoda persoona esiin. Olipa se sitten harrastukset, minkälaisia töitä on aiemmin tehnyt ja jos ei ole työkokemusta oletko opiskellut ja miten vietät vapaa-aikaasi. Eri harrastuksista tai mielenkiinnon kohteista voi olla hyötyä erilaisissa työtehtävissä. Esimerkiksi jos haet kesätöihin puutarhalle ja hakemuksessa kerrot, ettei sinulla ole työkokemusta alalta, mutta kesäisin pidät parvekepuutarhaa luo se jo mielikuvan, että olet kiinnostunut ja ottanut selvää alasta.

 

  • Pysy faktoissa. Ole rehellinen hakemusta tehdessäsi niin itsellesi kuin tulevalle työnantajallesikin. Tekaistuilla osaamisilla tai työkokemuksilla et voita mitään. Ensinnäkin voi olla, että työnantaja etsii ennakkoluulotonta ja rehtiä kaveria, jolla ei tarvitse olla alan kokemusta. Tai toiseksi jos pääset työhaastatteluun/töihin ja siellä käy ilmi liioitellut taidot ja tiedot, antaa se sinusta epäluotettavan kuvan. Negatiivinen palaute kiirii nopeasti, jolloin seuraava työpaikka voi olla kiven alla.

 

  • Liitä työhakemukseen ajantasainen ja selkeä cv. Selkeässä ansioluettelossa pätee myös, että tarkista ulkoasu myös tulosteessa. Myös siihen voi liittää kuvan. Kerro koulutus ja työkokemus. Avaa työtehtäviä hieman, kerro mitä olet konkreettisesti tehnyt töissä ja miksei myös opiskeluista. On paljon aloja mitä voi opiskella ja niissä on  monia erilaisia suuntautumisia ja kurssipainotuksia.

 

  • Avoimessa työhakemuksessa tuo persoonasi esiin, mielenkiinnon kohteet ja minkälaiset työt koet mielenkiintoisina. Jos teet hakemukseen tiettyyn työtehtävään, tee hakemus sitä varten. kerro miksi sinä olisit hyvä kyseiseen tehtävään. Monesti hakemuksissa näkee, että olen iloinen, ahkera ja tunnollinen työntekijä,,, niinhän me kaikki.

 

  • Ja lopuksi vielä lue hakemus läpi. Tarkista kirjoitusvirheet ja anna vaikka kaverin lukea, toisen on helpompi huomata virheet kuin itse.

 

Kesätyöhakemuksesi luo sinusta ensimmäisen mielikuvan työnantajalle. Hakemukset kannattaa tehdä positiivisella asenteella, aina ei voi tärpätä, mutta siitä ei kannata masentua. Sopiva kesätyöpaikka löytyy hyvälle ja aktiiviselle tekijälle.


Ja kun saat kesätyöpaikan tee työsi niin hyvin kuin osaat, suosittelija edellisestä kesätyöpaikasta helpottaa seuraavan työn saantia.

Käy tästä katsomassa meidän avoimet työpaikat.

Minna-Kautto-BanssiTerveisin,
Minna Huttunen
Henkilöstökonsultti
040 689 0229

JOKAINEN BANSSI ON MAHDOLLISUUS!

Miten voisimme auttaa teidän yritystänne?

Sovi tapaaminen kanssamme.

2016 © Banssi Henkilöstöpalvelut | Internetsivut Fulmore Oy