Annetaan hyvän kiertää-verkostoitumalla | Banssi

Banssin blogi

Annetaan hyvän kiertää-verkostoitumalla

Julkaistu 27 kesäkuu 2016
roni-mesikammen

Verkostoitumisesta puhutaan paljon ja innokkaita verkostoitujia löytyy monesta paikasta. Luonnollisesti verkostoituminen on sitä, kun kohdataan kasvokkain yhteistyökumppaneita ja heidän tuttujaan sekä kun tavataan kavereita, kavereiden tuttuja ja työntekijöiden tuttuja.  Verkostoitumista on myös se, että tietoisesti hakeudutaan paikkoihin, jotka ovat erikoistuneet yhdistämään yrityksiä yhteen ja kehottavat verkostoitumaan. Näitä speed-dateja on jo monissa eri paikoissa. Aina niitä ei saa ilmaiseksi, mutta mitä saakaan ilmaiseksi? On kuitenkin hyvä tässäkin asiassa prospektoida ja kartoittaa, mihin kannattaa panostaa, joskin sitä on vaikea ennustaa, mistä se jättipotti tulla tupsahtaa.

Sosiaalinen media on oiva paikka verkostoitua, mutta ei tietenkään vastaa kasvokkain kohtaamista. Sanonta pätee edelleenkin siinä, että hyvät asiat kulkevat näppärästi suusta suuhun, mutta heikommat asiat sitäkin paremmin ja laajemmin. Näin ollen loistavaa verkostoitumista on se, että yhteistyökumppanit, asiakkaat ja työntekijät puhuvat hyvää ja heille jää aina hyvää sanottavaa yrityksen sekä työntekijöiden toiminnasta. Se on meidän tehtävämme, täyttää sidosryhmien sekä yksilöiden tavoitteet ja toiveet positiivisesti. Siinä on verkostoitumisen tärkein viesti.

Ilman uusia kontakteja ja verkostoja on haasteellista päästä kiinni uusiin asiakkuuksiin ja työntekijöihin, sekä ennen kaikkea yhdistää nämä kaksi tärkeää osapuolta hyvällä menestyksellä. Kun saamme rekrytoitua parhaat henkilöt oikeisiin tehtäviin, voimme täyttää asiakkaidemme vaatimukset, sekä ylittää ne. Tämä vaatii meiltä monipuolista ja laajaa verkostoitumista. Aina se ei ole niin edullistakaan, mutta hyvää ei aina halvalla saa, eikä se ole tarkoituskaan, vaan se että hyvät ihmiset löytävät oikean paikan ja kaikki voittavat.

Verkostoitua voi joka paikassa, jokainen parhaakseen katsomalla tavalla ja yritysten eettisiä arvoja noudattaen sekä yksilöitä kunnioittaen. Esimerkiksi itse olen saanut hyvän alun verkostoitumiselle aikoinaan jääkiekkoa pelatessani, josta olen saanut hyviä kontakteja ja verkostoja, jotka kantavat edelleen tänä päivänäkin, puhumattakaan asiakas- ja työntekijäsuhteiden laadukkaasta ylläpidosta ja jatkuvasta suhteiden laajentamisesta. Kun itse annat hyvää, niin saat hyvää.  Annetaan hyvän kiertää ja tehdään yhdessä parempia tuloksia.

Roni Mesikämmen

Aluejohtaja

 

Miten voisimme auttaa teidän yritystänne?

Sovi tapaaminen kanssamme.

2016 © Banssi Henkilöstöpalvelut | Internetsivut Fulmore Oy