ASENNE RATKAISEE TYÖSSÄ KUIN TYÖSSÄ | Banssi

Banssin blogi

ASENNE RATKAISEE TYÖSSÄ KUIN TYÖSSÄ

Julkaistu 16 joulukuu 2016
pia-paananen

Asenteita on yhtä monta kuin on tekijöitäkin. Elämme jo pitkällä 2000-lukua ja edelleen mietitään hyvin arkisiakin asioita ongelmalähtöisesti. Tämä on kuluttavaa ja tuo tullessaan entisestään mm. henkilökunnan sairauspoissaoloja laajalla sektorilla useilla eri toimialoilla. Herääkin kysymys siitä, että mikähän sanoissa ”vastuun kantaminen” pelottaa tai miksi rakentavan, ratkaisukeskeisen asenteen ymmärtäminen on niin vaikeaa. Nämä kun ei oikeasti ole mitään rakettitiedettä vaan oman itsensä tuntemista. Meidän tulee vain oppia ottamaan ja kantamaan vastuu omasta itsestämme työntekijöinä sekä kollegoina. Ja hyvään johtajuuteen vaaditaan inhimillisyyttä sekä tilannetajua ja kokonaisuuksien hahmottamista, joka ei ole aina niin itsestään selvää.

Ja kiirekin on vain sana, joka lanseerattiin aikoinaan. Mutta jospa ajattelisitkin näin päin, että olenko ehtinyt istumaan ja juomaan kahvia, syömään tai muuten vain istumaan ja heittämään ns. leukavia muiden kanssa. Mikäli et ole ehtinyt mitään näistä tekemään työpäiväsi aikana, niin ehkäpä sitten on ollut oikeasti kiire. Tätä en jaksa kuitenkaan uskoa. Kiireen taakse menevät vain juuri sellaiset ihmiset, jotka kokevat olevansa suorastaan korvaamaton lahja työyhteisölle. Todellisuudessa he kaatavat kaiken vastuun muiden harteille ja vaativat jatkuvasti lisäresursseja. Näitäkin kun on vuosien varrella nähty enemmän kuin tarpeeksi, niin hoiva-alalla kuin muillakin toimialoilla.

Emme me tarvitse uusia vakansseja tai toimia perustettavaksi vaan korjausliikkeeksi riittää, että otamme lusikan kauniiseen käteen ja opettelemme aidosti kuuntelemaan. Meidän tulee miettiä yhdessä henkilöstön sekä johtaja/esimiesportaan kanssa kuinka voisimme paremmin ja mitä voimme tehdä yhteisen hyvän eteen. Ratkaisut kun useimmiten istuvat jo nenän päässä eli aivan liian lähellä huomataksemme jo positiivisen ratkaisun olevan valmiina. Ravistetaan tomut harteilta ja muutetaan omaa asennetta puhaltaen yhteen hiileen, aivan itse. Mehän olemme aikuisia ihmisiä ja uskon aidosti jokaisen ammattiylpeyteen sekä – identiteettiin, emmehän me tarvitse kuin toisemme, niin selviämme ja jaksamme mistä vain. Itse ihailen nöyränä sekä todella ylpeänä heitä kaikkia sydämellä ja ajatuksella töitä tekeviä ihmisiä ympäri Suomen. Useimmat heistä ovat yhdessä oppineet ja kasvaneet, yhdessä monenlaiset haasteetkin kohdanneet ja kaikesta he ovat aina yhdessä selvinneet, positiivisella asenteella, vaikka se ei aina niin helppoakaan ole ollut.

Me Banssissa olemme nyt etulyönti asemassa, kun nyt Banssi Hoiva Oy:n toiminta on toden teolla käynnistynyt.  Banssi tunnetaan positiivisena ja tekijöitään arvostavana työnantajana. Nyt Suomi on saanut uuden sekä monipuolisen asiantuntijajoukon sekä toimijan myös hoivapuolelle. Me teemme kaikilla aloilla suurella sydämellä töitä ja toimimme ”ihminen ihmiselle” periaatteella. Olemme suvaitsevaisia toinen toisillemme ja tuemme sekä kannustamme niin onnistumisissa kuin haastavissakin tilanteissa. Veikko Lavia lainatakseni ”Jokainen ihminen on laulun arvoinen, jokainen elämä on tärkeä…”

Pia Paananen

Henkilöstöjohtaja

Banssi henkilöstöpalvelut

Miten voisimme auttaa teidän yritystänne?

Sovi tapaaminen kanssamme.

2016 © Banssi Henkilöstöpalvelut | Internetsivut Fulmore Oy