Erilaiset rekrytointiprosessit | Banssi

Banssin blogi

Erilaiset rekrytointiprosessit

Julkaistu 3 kesäkuu 2015
Banssin tarrat

Kesätervehdys täältä Tikkurilan toimistolta, jossa työskentelevät yhteyspäällikkö Ville Herold ja henkilöstökonsultti Niina Multamaa. Olemme molemmat aloittaneet Banssilla keväällä 2013 eli olemme olleet lähes alusta asti mukana. Alkuun toimimme Espoon toimistolla, kunnes Tikkurilan toimisto avattiin puolitoista vuotta sitten tammikuussa 2014. Ajattelimme vuorostamme avata teille hieman sitä, kuinka erilaiset rekrytointiprosessit meillä Banssilla etenevät.

Kun Banssilla lähdetään etsimään asiakkaalle työntekijää, tärkeintä toiminnassamme on palvelun laatu ja rehellisyys. Panostamme pitkäaikaisiin asiakassuhteisiin, joihin kuuluu henkilökohtainen palvelu. Jokaisella asiakkaallamme on henkilökohtainen yhteyspäällikkö ja jokaisella yhteyspäälliköllä on oma nimetty henkilöstökonsultti. Näin jokaisella asiakkaallamme on periaatteessa kaksi henkilöä Banssilla, jotka tuntevat juuri heidän tarpeensa. Ja tietysti tilanteen niin vaatiessa myös koko Banssin henkilökunta osallistuu tilausten täyttämiseen ja asiakkaan ongelmien ratkomiseen. Meillä jaetaan tietoa paljon myös valtakunnallisella tasolla, jotta saamme parhaat työntekijät oikeisiin työpaikkoihin. Myös työntekijän arvostaminen on yksi tärkeimmistä arvoistamme, ja luottotekijöillemme pyrimme etsimään toimeksiannon päättyessä uuden paikan omalta alaltaan. Emme siis pelkästään etsi avoimiin toimeksiantoihin työntekijää vaan myös työntekijälle työtä.

Banssilla tehdään hyvin erityyppisiä rekrytointeja yhden päivän keikoista aina vakituisiin työsuhteisiin ja asiantuntijarekrytointeihin saakka. Tapauksesta riippuen rekrytointiprosessit ovat hyvin erilaisia. Esimerkiksi yhden päivän muuttokeikoista asiakas saattaa soittaa yhteyspäällikölle edellisenä päivänä ja tilaa seuraavalle päivälle kymmenen reipasta muuttomiestä. Tällöin katsomme tietokannastamme työntekijämme, jotka ovat olleet jo muuttokeikoilla, sekä haastateltuja työnhakijoita, jotka ovat kiinnostuneet muuttokeikoista, ja otamme heihin yhteyttä. Tällaisissa ns. pikatilauksissa hyvin usein sekä yhteyspäällikkö että henkilöstökonsultti molemmat ovat yhteydessä työntekijöihin ja -hakijoihin, jotta saisimme tilauksen mahdollisimman nopeasti täytettyä. Näissä tapauksissa uudet työntekijät keikoille valitaan suoraan Banssin toimesta eli he eivät käy enää asiakkaalla haastattelussa tilauksen pikaisen luonteensa vuoksi.

Rekrytointipalvelut eli ns. suorarekrytointi, jossa palkattava henkilö työllistyy suoraan asiakkaalle, on huomattavasti pidempi prosessi kuin edellä mainitut nopeat tilaukset. Asiantuntijarekrytoinnit kestävät yleensä viikkoja tai jopa kuukausia. Kun asiakas hakee omaan yritykseensä osaavaa ja ammattitaitoista työntekijää vastuulliseen asemaan, on selvitettävä hyvin tarkkaan, mitkä asiakkaan tarpeet ovat.  Esimerkiksi tänä keväänä me Banssilla saimme toimeksiannon toimitusjohtajan rekrytoinnista pitkäaikaiselle asiakkaallemme Maalausliike Vilen & Syrjänen Oy:lle. Asiakkaamme toimii pääkaupunkiseudulla ja tekee suuria hankkeita urakointina. Omien aputoiminimien sekä sisaryhtiöiden avulla he pystyvät toteuttamaan lähes kaikki saneerauksessa tarvittavat työt, kuten LVI –työt, jotka hoitaa V&S Putki Oy. Asiakkaamme halusi laajentaa toimintaansa myös sähköpuolelle, joten kyseessä oli uuden ja merkittävän toimialan yhdistäminen asiakkaamme jo olemassa oleviin palveluihin.  Tähän uuteen yritykseen haasteenamme oli löytää asiantuntijarekrytoinnin avulla toimitusjohtaja, joka lähtee käynnistämään toimintaa.

Rekrytointitoimeksiannon saatuamme ilmoitus työpaikasta avattiin eri kanaviin kuten Oikotielle sekä lehtiin. Kävimme läpi jo olemassa olevan hakijakannan sekä työpaikkaan tulleet hakemukset. Ensimmäiset haastattelut tehtiin Banssin henkilöstökonsulttien toimesta ja hakijoiden taustat tarkistettiin referenssisoitoilla, jonka jälkeen potentiaaliset ehdokkaat esiteltiin asiakkaalle.  Asiakas haastatteli ehdokkaat vielä itse, jonka jälkeen he tekivät päätöksen valittavasta henkilöstä.  Kokonaisuudessaan tämä toimitusjohtajarekrytointi kesti noin puolitoista kuukautta ja valittu henkilö aloittaa työt kesäkuun alkupuolella.

Me Banssilla pystymme vastaamaan siis hyvinkin erilaisiin tarpeisiin niin asiakkaan kuin työntekijänkin näkökulmasta. Mikäli olet kiinnostunut tilapäisestä lisätyövoimasta tai tarvitset apua vaikkapa asiantuntijarekrytoinnissa, olethan yhteydessä paikalliseen yhteyshenkilöösi. Yhteystiedot löytyvät paikkakunnittain sivuiltamme. Mikäli olet taas töitä vailla oleva työntekijä tai etsit uusia haasteita, käythän katsomassa sivuiltamme avoimet työpaikkamme tai laittamassa vaikka avoimen hakemuksen. Näin toimimalla pääset mukaan parhaillaan käynnissä oleviin sekä tuleviin rekrytointiprosesseihimme.

Kesäterveisin,

 Banssi Henkilöstöpalvelut

 Ville Herold

Yhteyspäällikkö

-

Niina Multamaa

Henkilöstökonsultti

Miten voisimme auttaa teidän yritystänne?

Sovi tapaaminen kanssamme.

2016 © Banssi Henkilöstöpalvelut | Internetsivut Fulmore Oy