Kesä on tulossa ja työntekijöitä kaivataan. Tarina siitä miten Jokainen Banssi on mahdollisuus | Banssi

Banssin blogi

Kesä on tulossa ja työntekijöitä kaivataan. Tarina siitä miten Jokainen Banssi on mahdollisuus

Julkaistu 15 helmikuu 2017
Riku Rahikainen

Miten banssi auttaa asiakkaitaan kesätyöntekijöiden suhteen ? Entä mitä tapahtuu kun kesä loppuu.. Tarinan kertoo meille myyntijohtajamme Riku

Tilikauden liikevaihdon huippu usein saavutetaan kesäisin. Tämä juontaa juurensa suoraan siitä, että yritykset tarvitsevat lisätyövoimaa ja kesätyöntekijöitä eniten kesällä. Me tiedämme jo tässä vaiheessa erittäin monia asiakkaitamme, jotka tulevat tilaamaan tai ovat jo tilanneet meiltä kesätyöntekijöitä vuodelle 2017. Tämän kesän tavoitteena meillä on työllistää kesän aikana yli 1000 työntekijää asiakkuuksillemme.

Hyviä esimerkkejä ovat rakennusalan ja viheralan asiakkuudet. Keskustelut aloitetaan aina jo edellisen vuoden lopulla tulevasta kesästä. Nykymaailmassa asiakkaiden on erittäin vaikea ennakoida kesää, mutta ajatuksia vaihdamme jo Joulukuun puolella. Käymme läpi minkälaisia tekijöitä tullaan tarvitsemaan. Aloitamme rekrytoinnin heti vuodenvaihteessa, jotta saisimme mahdollisimman hyviä ehdokkaita.

Keskustelemme aina aluksi kesätöistä ja mahdollisuuksien mukaan yli kesän kestävästä työsuhteesta, mutta usein tämä muuttuu lennossa johonkin muuhun. Mitä se siis tarkoittaa?

Meillä on erittäin monta esimerkkiä siitä kun työntekijä on ottanut vastaan ”kesätyön” ja tämä on johtanut siihen, että työntekijä on tällä hetkellä vakituisessa työsuhteessa asiakkaallamme. Kesätyöpaikka on yksi parhaista näytön paikoista jokaiselle työtä etsivälle sekä mahdollisuus yrityksille etsiä erittäin osaavaa henkilökuntaa. Hyvistä ja ahkerista työntekijöistä on nykypäivänä pulaa, jonka olemme huomanneet monesti vuosien aikana.

Kesätyöpaikkoja on luonteeltaan erilaisia. Tarjolla on lyhyitä muutaman viikon sekä useiden kuukausien mittaisia jaksoja. Jokaisen asiakasyrityksen tarpeet ovat erilaiset kuten myös työntekijöiden.

Näihin tilaisuuksiin kannattaa antaa aina kaikkensa, yrityksen sekä työntekijän. Tuon muutaman viikon tai kuukauden aikana työntekijä luo itsestään mielikuvan asiakasyritykselle sekä meille Banssilaisille. Samalla asiakasyritys luo mielikuvaa itsestään työntekijälle, joka on hyvin tärkeätä pidemmällä tähtäimellä. Kun yritys arvostaa ja huolehtii työntekijöistään niin tämä puhuu hyvää kavereilleen ja näin mielikuva syntyy positiiviseksi. Kun työntekijä on hoitanut työnsä hyvin ja oikealla asenteella niin molemmat voittavat, yritys sekä työntekijä.

Kun työsuhteen molemmat osapuolet hoitavat hommansa hyvin niin syntyy menestystarinoita

Ajattelin ottaa tähän kirjoitukseen konkreettisen esimerkin, miten olemme auttaneet asiakasta ja työntekijää saavuttamaan mahdollisimman hyvän lopputuloksen.

Viime kesänä yksi asiakas tilasi rakennusapumiehen kesätyöhön. Alkuun keikan oli määrä kestää 3 viikkoa. Toki asiakas kertoi tuttuun tyyliin, että sitä pidemmälle ei pysty tällä hetkellä näkemään, mutta jos tekijä on hyvä niin todennäköisesti jatkoakin voisi olla tarjolla.

Löysimme hyvän ja ahkeran oloisen kaverin ja lähdimme tekemään yhteistyötä asiakkaamme kanssa. Ensimmäiset kaksi viikkoa kuluivat ja asiakas antoi ensimmäisiä palautteita tekijästä.

Asiakas kertoi olevansa erittäin tyytyväinen näkemäänsä ja uskoo, että työntekijämme tulee pärjäämään vaativammissakin tehtävissä, kuin mitä nyt oli tekemässä. Kehoitimme asiakastamme antamaan tämän palautteen myös tekijälle ja näin myös tapahtui.

Juttelin itsekin tekijän kanssa ja kyselin tulevaisuuden suunnitelmista. Hän kertoi, että ei ole tehnyt nyt mitään isompia suunnitelmia ja hänellä on kyllä mahdollisuus tehdä nyt töitä pidempäänkin. Koulu oli loppusuoralla ja ei ollut enää välttämätöntä läsnäolopakkoa.

Mitä 3 viikon kestäneestä työsuhteesta seurasi?

Kun 3 viikon työjakso tuli päätökseen, niin istuimme alas asiakkaan kanssa ja hän kertoi minulle toisesta työmaastaan, minne tarvitsisi kaveria. Asiakkaamme kertoi että voisi mielellään kokeilla tätä jo töissä ollutta työntekijää uudelle työmaalle. Kerroin työntekijän kanssa käydyn keskustelun asiakkaalle ja pyysin heitä keskustelemaan keskenään ja sopimaan jatkosta.

Molemmat pääsivät yhteisymmärrykseen ja tilanne on nyt johtanut siihen, että työntekijä on asiakkaallamme vakituisessa työsuhteessa rakennusmiehen työtehtävissä. Tulevaisuus näyttää erittäin hyvältä ajatellen työntekijää, sillä kuulin juuri työntekijän ottavan nokkamiehen aseman tulevan vuoden uudelle työmaalle.

Tässä esimerkissä ei ole muita kuin voittajia ja tähän perustuu Banssin tekeminen kaikessa. Haluamme päästä sellaisiin ratkaisuihin, joissa kaikki ovat tyytyväisiä.

Mottomme – Jokainen Banssi on mahdollisuus – on tässäkin asiassa täysin totta. Jokainen kesätyöpaikka on mahdollisuus tulevaisuuden rakentamiselle. Toivotan kaikille nykyisille ja tuleville kumppaneillemme oikein hyvää ja menestyksekästä vuotta 2017.

Käy tästä katsomassa meidän avoimet työpaikat.

Rakennetaan yhdessä lisää menestystarinoita!

 

Riku RahikainenTerveisin,
Riku Rahikainen
myyntijohtaja
040 530 0426

Miten voisimme auttaa teidän yritystänne?

Sovi tapaaminen kanssamme.

2016 © Banssi Henkilöstöpalvelut | Internetsivut Fulmore Oy