Kesätyöstä vakituiseen työsuhteeseen | Banssi

Banssin blogi

Kesätyöstä vakituiseen työsuhteeseen

Julkaistu 27 maaliskuu 2017

Ole tänä vuonna se, jonka kesätyö kantaa syksyyn!

Ansiokkaasti hoidettu kesätyö antaa etulyöntiaseman työnhaussa. Nappaa tästä rekrytoijan vinkit ja ole niiden joukossa, jotka petaavat kesän aikana itselleen vakituisen työsuhteen. 

Valtaosa yrityksistä hakee tänäkin vuonna palvelukseensa kesätyöntekijöitä. Eri alojen toimijat työllistävät niin opiskelijoita kuin sesonkityöläisiäkin. Kun syksy lähestyy, hommat loppuvat – vai loppuvatko sittenkään? Kesän aikana voit parhaassa tapauksessa pedata itsellesi jopa vakituisen työpaikan. Lähde siis asettamaan itsellesi tavoite – ja ei kun rohkeasti työnhakuun!

 Tunnista kesätyön arvaamaton arvo

 Kesätyöt ovat meille monelle ensikosketus työelämään. Ensimmäiset kesätyöt voivat olla laidasta laitaan – usein ne eivät liity edes alaan, jolle myöhemmin suuntaamme.  Rekrytointityössä törmään usein kuitenkin siihen, kuinka jokin mitättömältäkin tuntuva pesti voi osoittautua myöhemmässä työnhaussa merkittäväksi eduksi. Ennen kaikkea kesätyöhistoria kertoo työnhakijan aktiivisuudesta ja halusta tehdä työtä.

 Harvalla meistä työhistoria on täysin suoraviivainen. Usein mukaan mahtuu monia mutkia ja kiertoteitä.  Jokainen mutka ja reissu antaa meille kuitenkin jotain mukaan. Myös omaan työhistoriaani on mahtunut niin asiakaspalvelutyötä kuin lastensuojelu- ja opetusalankin tehtäviä. Useaan otteeseen olen saanut yllättyä siitä, mitä kaikkea aiemmat työkokemukset ovat antaneetkaan nykyiseen työhöni. Näiden oivallusten keskellä olen taputtanut itseäni olkapäälle: onneksi tuli tuohonkin tartuttua!

Työn kautta oppii usein myös näkemään, mitä itse loppujen lopuksi työltä toivoo ja mitkä asiat ovat itselle tärkeitä. Erilaisiin yrityksiin ja työkulttuureihin tutustuminen auttaa tutustumaan myös itseensä: mitä minä toivon tulevaisuudessa työltä, millainen työ on minua varten? Kesätyö antaa aina paitsi yritykselle mahdollisuuden pohtia, voisiko tässä olla meille tulevaisuuden tekijä, myös työntekijälle tilaisuuden tarkastella työtä ja yritystä. 

 Verkostojen kautta kiinni piilotyöpaikkoihin

 Työnhaun oppaissa toisensa jälkeen korostetaan verkostojen merkitystä. Vaikkakin toistoa, verkostot todella voivat kantaa pitkälle. Luotujen kontaktien kautta voit työllistyä myös muualle, mutta erityisesti niiden merkitys on suuri silloin, kun toivot työllistyväsi kesäajan työnantajasi palvelukseen myöhemmin. Merkittävä osa työpaikoista on nykyään piilotyöpaikkoja, jotka täytetään nimensä mukaisesti ilman julkista hakua. On arvioitu, että jopa kolme neljästä työnhakijasta työllistyy tätä kautta (ks. esim. https://www.sitra.fi/artikkelit/infograafi-mika-suomalaisten-peruskunto-uudessa-tyoelamassa/)

 Kesätyöntekijät etulyöntiasemassa – käytä tilaisuus hyödyksesi

 Kesätyöntekijällä on monessa mielessä etulyöntiasema piilotyöpaikkojen nappaamisessa. Olet jo päässyt näyttämään osaamisesi ja asenteesi – olet siis hankkinut työnantajan luottamuksen. Työtehtävät tai ainakin osa niistä, samoin kuin yrityksen toimintatavat ovat sinulle jo tuttuja. Tiedät hyvin pitkälti mitä odottaa työltä ja yritykseltä – tiedät siis mihin olet sitoutumassa. Nämä kaikki ovat huomattavia etuja työnhakijana.

Rekrytoijan vinkit: näin työt jatkuvat myös syksyllä

 Ensimmäinen ja tärkein asia on: tee työsi hyvin. Osoita ahkeruutta ja kiinnostusta työtä kohtaan. Ota reippaasti oma paikkasi porukassa ja tee oma osasi yhteistyön sujuvuuden varmistamiseksi.

 Mieti etukäteen, millainen työpaikka sinua kiinnostaa. Missä haluaisit mahdollisesti työskennellä myös tulevaisuudessa? Yrityksistä löytyy usein hyvin tietoa nettisivujen kautta, joten esimerkiksi uramahdollisuuksiin voi olla hyvä perehtyä tätä kautta. Toki kaikkiin asioihin ei aina löydy vastausta pelkästään tällä tavoin. Hae rohkeasti kiinnostavia paikkoja – viimeistään työhaastattelussa voit kerätä vastauksia kysymyksiisi.

 Oma kiinnostus jatkomahdollisuuksia kohtaan kannattaa tuoda selkeästi esille. Jo työhaastatteluvaiheessa asiasta kannattaa mainita – se voi merkittäväkin valintakriteeri erityisesti silloin, mikäli yritys tietää jo tulevista työntekijätarpeistaan. Liikaa tätä ei kannata kuitenkaan painottaa. Aina yrityksissä ei voida tietää tulevista tarpeista pitkälle etukäteen. Tämän suuntaiset tiedustelut antavat sinusta kuitenkin hyvän kuvan: katsot jo kesää pidemmälle ja osoitat jo tässä vaiheessa sitoutuneisuutesi ja kiinnostuksesi yritystä kohtaan. Viimeistään kesätyön aikana kannattaa rohkeasti tuoda esille omat toiveet jatkosta.

 Mikäli paikka ei suoraan kesän päätyttyä aukea, älä heitä kumppareita kaivoon! Ole aktiivinen ja pidä kontakteja yllä säännöllisesti, jotta pysyt mielessä. Kun työtä tulee tarjolle, työnantajasi tietää kenelle soittaa.

 Aina vakituinen työ ei löydy heti kesätöiden päätyttyä, mutta yrityksessä voi tulla tarjolle muita paikkoja, esimerkiksi sijaisuuksia. Nämä kaikki johtavat parhaassa tapauksessa juurikin vakituiseen työsuhteeseen. Tartu siis tilaisuuksiin – lyhyemmätkin pestit rakentavat pohjaa tuleville pidemmille työsuhteille.

 Myös meillä Banssilla olemme päässeet todistamaan lukuisia kertoja sitä, kuinka kesätyöläinen on onnistunut nappaamaan itselleen vakityön. Myös tänä kesänä niin tulee monen kohdalla tapahtumaan. Reippain mielin siis kesätöihin – saatat yllättyä mitä kaikkea se jatkossa poikiikaan.

Miten voisimme auttaa teidän yritystänne?

Sovi tapaaminen kanssamme.

2016 © Banssi Henkilöstöpalvelut | Internetsivut Fulmore Oy