”Kiitos, kun löysit äidille töitä” | Banssi

Banssin blogi

”Kiitos, kun löysit äidille töitä”

Julkaistu 15 huhtikuu 2016
mari-mielonen

Tänään minulla kävi haastattelussa mies, joka kertoi olevansa vihdoin oikealla alalla. Hänellä oli takana pari pitkää työsuhdetta, kunnes oli päättänyt aikuisella iällä kouluttautua aivan eri alalle. Hän oli nyt sähkömies ja kuulemma onnellisempi kuin koskaan!

Näitä tarinoita kuulen työssäni paljon. Haastattelen nuoria, kokeneita, alan vaihtajia, itseään etsiviä… Mielenkiintoisia tarinoita miten työhön on päädytty, eksytty tai viimein löydetty. Ehkäpä vedän näitä tarinoita puoleeni, sillä olen itsekin alan vaihtaja ja sattumusten kautta löytänyt tähän henkilöstökonsultin työhön.

Muutos ei aina ole helppoa. Siinä punnitaan, mitä on saavuttanut työssään ja toisaalta mitä muutoksessa voi menettää.  Mikäli on jo saanut vakituisen työpaikan ja toimeentulon, puntarissa on palkka, lainat, perheen toimeentulo ja muita tärkeitä asioita. Paljon kysymyksiä, joihin ei ole varmoja vastauksia. Aina muutos ei ole oma valinta, vaan siihen johtaa erilaiset elämäntilanteet, jotka pakottavat pysähtymään ja miettimään suuntaa uudelleen. Näin kävi minulle.

Pääsin nuorena isoon suomalaiseen pörssiyhtiöön töihin. Etenin nopeasti ja sain haastavia, mielenkiintoisia työtehtäviä. En kuitenkaan viihtynyt työssäni. Vaikka tein tulosta, en kokenut saavani aikaan mitään, millä oikeasti olisi merkitystä. Luulin, että kyse oli työpaikasta tai tehtävästä ja vaihdoin työnantajaa. Seuraavassa työpaikassa sain kuitenkin pian huomata, ettei ruoho ole sen vihreämpää aidan toisella puolella.  Työsuhde päättyi osaltani jo koeajalla.  Yhtäkkiä olinkin ns. tyhjän päällä ja tämä pakotti minut miettimään tilanteeni uudelleen. Näin jälkeenpäin katsottuna – onneksi näin kävi!

Kirjasin paperille, missä olen onnistunut, mitkä asiat minulle merkitsevät ja mistä olen erityisesti nauttinut työssäni. Näin löysin henkilöstöpalvelualan. Aikoinaan haastattelin työntekijöitä myymälääni töihin ja nyt saan hakea työntekijöitä asiakkaillemme ja tarjota näin töitä eri ammattialojen edustajille. Yrittäjäperheen lapsena ymmärrän, miten tärkeää on löytää juuri oikea työntekijä ja miten suuri merkitys sillä on koko yrityksen menestykseen. Koen myös äärimmäisen tärkeäksi, että työnhakija löytää juuri itselleen sopivan työtehtävän. Nykyään koen työni hyvin merkitykselliseksi. Koen päivittäin onnistumisia, löydettyäni oikean työntekijän oikeaan työpaikkaan. Välillä saan jopa kiitosta. Mieleenpainuvimmaksi on jäänyt erään myyjättären kotonaan tarjoamat kakkukahvit ja hänen tyttärensä sanat: ”Kiitos kun löysit äidille töitä”.

Vaikka koenkin nyt olevani juuri oikealla alalla, olen silti pitänyt katseeni avoimena ja ottanut vastaan uusia haasteita. Pidin mielessäni edelleen, ”mistä olen nauttinut”, ”mikä saa minut onnelliseksi” ja päätin kokeilla myös liikunnanohjaajan työtä. Koska koen ihmisten hyvinvoinnin ja työssä viihtymisen tärkeiksi asioiksi, on minulla nykyään kaksi työtä.

Ihanalla tavalla nämä työt myös täydentävät toisiaan. Meillä on nyt Banssilla yhteistyösopimus Elixian kanssa ja kaikki työntekijämme ovat oikeutettuja yritysalennukseen sekä kerran kuukaudessa järjestettävään ryhmäliikuntaan.

Mieti sinäkin mikä sinulle on tärkeää, ole rohkea ja muista:

Jokainen Banssi on mahdollisuus!

Miten voisimme auttaa teidän yritystänne?

Sovi tapaaminen kanssamme.

2016 © Banssi Henkilöstöpalvelut | Internetsivut Fulmore Oy