Manselainen rekrytointi | Banssi

Banssin blogi

Manselainen rekrytointi

Julkaistu 16 marraskuu 2015
banssi-elementti-100x100

Tässä esimerkki ihan ”normipäivästä” parin viikon takaa. Näin rekrytointihommat sujuvat Tampereella!

Yhteyspäällikkö Roni Mesikämmen:

Tervehdys Tampereelta. Minulla on 10 vuotta kokemusta henkilöstöalalta, olen ehtinyt työskentelemään kolmessa eri tämän alan yrityksessä. Banssista täytyy sanoa, että tämä on työpaikkana positiivinen ja rento. Työurani Banssilla alkoi tänä vuonna. Tunnen tämän alan haasteet hyvin ja ne ovat vuosien saatossa muuttuneet koko ajan haastavammiksi. Tampereella on vastassa monta hyvää kilpailijaa ja kaikki painivat samojen haasteiden kanssa; työsuhteet ovat muuttuneet pidempiaikaisista pesteistä tosi lyhyiksi. Asiakkaiden tarpeet tulevat todella lyhyellä varoitusajalla, tekijä tulisi löytää aina saman tien. Ja sekös laittaa yhteyspäällikön juoksemaan. No, tässä kohtaa tulee avuksi tietysti henkilöstökonsulttimme Tampereella, Eija Auvinen.

Henkilöstökonsultti Eija Auvinen:

Moro! Olen tosiaan Ronin apuna monessa eri käänteessä ja pyrin nopealla aikataululla vastaamaan kaikkiin haasteisiin. Laitan työpaikkoja auki, haastattelen hakijoita ja teen potentiaalisista ehdokkaista esittely-CV:t asiakkaille. Puhelin on tärkeä työväline, soittelemme Ronin kanssa montaa kertaa päivässä, koska hän menee ja tulee asiakkailta toisille ja minä hoidan täällä toimistolla sitten kaikki toivotut tehtävät eteenpäin. Minulla on myös aikaisempaa kokemusta näistä hommista, tykästyin kovasti rekrytointihommiin. Banssi on saanut Tampereen hyvään vauhtiin, niin oli luonnollista, että apujoukkoja kaivattiin lisää, ja silloin minä astuin remmiin mukaan. Tässä siis ollaan ja parhaani teen, jotta asiakkaat pysyvät tyytyväisinä ja hommat rullaavat eteenpäin.

Henkilöstökonsulttina Tampereella jokainen päivä on täysin erilainen ja varsinkin Ronin kanssa olen sen lyhyessä ajassa huomannut. Hän laittaa itsensä täysillä likoon asiakkaiden kanssa, ja sitä kautta minulle tulee toimistolle jos jonkinmoista puuhaa. Tässä taas yksi esimerkki ihan ”normipäivästä” parin viikon takaa:

Asiakkaamme Teatteri Staten Päivi Kautto-Koskinen.

Puhelin soi..
Minä: Moikka Roni.
Roni: Moikka. Hei kuule, mä olen tässä just tuon Päivin kanssa liikenteessä ja hänellä olisi hieman erikoisempi toive työnhakijasta, niin mä annan nyt puhelimen Päiville.
Minä: Okei..?
Päivi: No moi, kuule me tarvittais tänne teatteriin sellainen esiintyvä tarjoilija.
Minä: Aha… hmmm.
Päivi: Eli sellainen, joka olisi verbaalisesti lahjakas ja esiintymistaitoinen. Ei tarvitse olla valmis tarjoilija, me kyllä opetetaan kaikki tarvittava, mutta sellainen, joka hoitaisi vähän välispiikkejä ja juontaisi tauoilla ja heittäisi jotain tarjouksia asiakkaille.
Minä: Mielenkiintoista…
Päivi: Sillä hakijalla voisi olla taustaa vaikkapa karaokehommista tai jostain laulamisesta jne. ja töitä riittäisi joululle asti ja saattaisi jatkua sitten taas tammikuussa koko kevään ajan.
Minä: Ok, mä laitan kuule haun auki tänään ja ilmoitan kaikki sopivat kandidaatit teille.
Päivi: Kiva, me pidetään sellainen koe-esiintyminen sitten heille kaikille samaan aikaan.
Minä: Se sopii, ollaan yhteydessä, moikka!

Avasin haun samoin tein. Työvoimatoimistosta ottivat yhteyttä, että ei saa laittaa hakuun tekstiä ”kuvallinen hakemus”. Jouduin siis muuttamaan ilmoitusta.

Hakijoita tuli viikon sisään toistakymmentä. Päätin haastatella heistä kolme, jotka katsoin taustan perusteella tehtävään soveltuviksi.

Jokainen näistä kolmesta hakijasta oli täysin erilainen ja jokaisella oli rohkeutta esiintyä, mutta jokainen persoona oli täysin omanlaisensa. Katsoin parhaakseni ilmoittaa Päiville kaikki kolme hakijaa ja tein heistä esittelyt, joihin kommentoin omat arvioni. Päivi kiinnostui kaikista ja pyysi, että sopisin hakijoiden kanssa koe-esiintymiseen menemisestä. Kaikille sopi kyseinen päivä.

Minua itseänikin jännitti, että kukahan valitaan… Aikas hassua sinänsä, mutta jotenkin sitä henkilöstökonsulttina monesti heittäytyy työnhakijoiden saappaisiin ja toivoo kaikille tsemppiä ja onnistumista.

Koe-esiintyminen meni hienosti läpi ja Päivi ilmoitti, kuka valittiin heille töihin. Puhelun jälkeen aloitin työsopimuksen tekemisen ja sovin ”uuden työntekijän” kanssa, että voi tulla heti allekirjoittamaan sopimusta. Roni halusi tulla allekirjoittamishetkeen mukaan, koska hän tykkää tavata ja toivottaa tervetulleeksi taloon kaikki meidän uudet  työntekijämme. Minä tietysti sanoin tälle uudelle ”esiintyvälle tarjoilijalle”, että tulemme sinua Ronin kanssa joku kerta teatterille katsomaan, kun laitat siellä kunnon showt pystyyn, ja muistathan sitten huomioida myös meidät.

Mukavaa loppuvuotta ja tavataan Teatteri Statella!

Miten voisimme auttaa teidän yritystänne?

Sovi tapaaminen kanssamme.

2016 © Banssi Henkilöstöpalvelut | Internetsivut Fulmore Oy