Miksi ulkoistaa rekrytointi? | Banssi

Banssin blogi

Miksi ulkoistaa rekrytointi?

Julkaistu 19 toukokuu 2016
eriika-kankkunen

Rekrytoinnin ulkoistaminen on strategista kumppanuutta. Uuden työntekijän palkkaaminen yritykseen on kallista ja samalla myös iso riski. Rekrytoinnin ulkoistamisen avulla voidaan löytää juuri se oikea ihminen avoimeen tehtävään.

Oikeiden henkilöiden löytäminen ja rekrytointi vaatii nykyisessä markkinatilanteessa yritykseltä uutta teknologista osaamista, laadukkaan hakijaverkoston luomista ja ylläpitämistä, sosiaalisen median hyödyntämistä sekä taitoa kysyä juuri oikeat kysymykset. Rekrytoivat esimiehet voivat onnistua tässä ulkoistamalla rekrytoinnit henkilöstöalan ammattilaiselle, kuten Banssille.

Rekrytointiin tulee aina budjetoida rahaa. Työvoimakustannusten lisäksi yritysten tulee huomioida työpaikkailmoitteluun, hakijoiden läpikäymiseen ja rekrytointijärjestelmiin liittyvät kustannukset. Yrityksen ulkoistaessa rekrytoinnit asiantuntevalle kumppanille, säästetään aikaa ja rahaa sekä vähennetään kalliin virherekrytoinnin riskiä.

Yritykset aliarvioivat usein rekrytointiprosessiin käytetyn työajan arvon, joka on poissa omasta ydinliiketoiminnasta. Käyttämällä laadukasta rekrytointikumppania yritys voi keskittyä omaan ydinliiketoimintaansa ja asiakkaidensa palvelemiseen.

Yrityksille on tullut yhä haastavammaksi löytää hyviä hakijoita työpaikkailmoitusten ja omien verkostojensa kautta. Kun hakuprosessissa voidaan hyödyntää rekrytointikumppanin verkostoja ja hakijatietokantaa, työhön soveltuvien kandidaattien määrä kasvaa. Kun yritys päätyy ulkoistamaan rekrytointiprosessin henkilöstöalan asiantuntijalle, yrityksen ei tarvitse itse sitoa omaa henkilökuntaansa rekrytointiprosessin läpivientiin. Näin yritys voi varmistaa, että omia työntekijöitä on riittävästi saatavilla kiireisinäkin ajankohtina.

Rekrytointiprosessin tulee olla aktiivinen. Paras rekrytointiprosessi on sellainen, jossa hakijalle kerrotaan jo alkuvaiheessa, miten rekrytointi tulee etenemään ja milloin hän seuraavan kerran kuulee uutisia meneillään olevasta haustaan. Jokainen rekrytointi on tarkkaan harkittu ja konseptoitu prosessi. Ammattitaitoiset henkilöstöpalvelun konsultit tunnistavat potentiaaliset hakijat validioitujen arviointihaastattelujen, taustakartoitusten sekä soveltuvuusarviointien kautta.

Rekrytoinnissa on kysymys myös mittavasta viestintähaasteesta. Rekrytointiprosessin aikana hakijoiden kanssa viestitään monella tavalla ja riittävän usein. Viestinnässä ei voi unohtaa ketään, ei niitä, jotka etenevät rekrytointiprosessissa loppusuoralle ja maaliin saakka, mutta ei niitäkään, jotka tipahtelevat matkan varrella. Laiminlyönti rekrytointiviestinnässä voi olla suuren luokan moka. Päätöksistä ilmoitetaan heti, kun ne on tehty, sillä työnhaku on ihmiselle todella tärkeä asia. Siihen latautuu valtavasti odotuksia, tulevaisuuden suunnitelmia, unelmia, jännitystä ja pelkoakin. Siksi työntekijöistään ja omasta brändistään välittävä yritys suhtautuu rekrytointiin ja työnhakuun aina erittäin tarkasti.

Rekrytoinnin dynamiikka on tänään jotain aivan muuta, kuin mitä se oli ennen. Digitalisoituminen ja sosiaalinen media vievät rekrytoijalta paljon valtaa vaikuttaa mm. eri prosessien aikatauluihin. Toisaalta se myös antaa nopeille, empaattisille ja läpinäkyville toimijoille valtit kilpailussa parhaista tekijöistä. Vahva alueellinen ja paikallinen tuntemus auttavat sekä yrityksen liiketoiminnan tuntemisessa että rekrytoinneissa. Mitä paremmin asiakkaan ja hänen liiketoimintansa haasteet ja mahdollisuudet tuntee, sitä helpompi rekrytoijan on häntä auttaa rekrytoinneissa.

Nykypäivänä yritykset eivät enää voi vain väittää olevansa hyviä työnantajia ilman, että ne toimivat kuten puhuvat. Kokemus ja fiilis yrityksestä ja brändistä eri tilanteissa vaikuttavat sen kiinnostavuuteen työnantajana, sen kykyyn pitää parhaat työntekijät talossa sitoutuneina, luovina, tuottavina ja sen haluttavuuteen yhteistyökumppanina.

Eriika Kankkunen

Miten voisimme auttaa teidän yritystänne?

Sovi tapaaminen kanssamme.

2016 © Banssi Henkilöstöpalvelut | Internetsivut Fulmore Oy