Millainen on hyvä työhakemus | Banssi

Banssin blogi

Millainen on hyvä työhakemus?

Julkaistu 16 marraskuu 2016
Ilmari Ainasoja

Hyvä työhakemus – avain työpaikkaan

 

Henkilöstöpalvelualalla työhakemuksien merkitys on todella suuri, sillä vastaanotamme tuhansia työhakemuksia kuukauksittain. Työhakemuksien perusteella kutsumme työnhakijoita haastatteluun. Työhakemukset toimivat runkona haastattelussa ja loppujen lopuksi esittelemme työnhakijan asiakkaallemme työhakemuksen arvoinnin jälkeen.

Mikä sitten mielestäni on hyvä hakemus ja miten työhakemuksella voi erottautua muiden joukosta? Listasin tähän blogikirjoitukseen muutamat hyvät tärpit, jolla haluamasi työpaikka voi olla askeleen lähempänä.

MMM – Missä, Mitä, Milloin

Oli kyseessä suorittavan tason työtehtävä tai toimihenkilötason työt kyseessä, niin mahdollista tulevaa työnantajaasi kiinnostaa, mitä olet tehnyt aikaisemmin. Tähän on olemassa hyvin yksinkertainen muistisääntö, MMM eli Missä, Mitä ja Milloin. Hyvässä työhakemuksessa tulisi olla listattuna selkeästi jäsenneltynä

  • missä olet ollut aikaisemmin töissä
  • mitä olet siellä tehnyt
  • milloin ja kuinka kauan olet ollut töissä

Jokaiseen työtehtävään on hyvä kertoa lyhyt kuvaus työtehtävistä. Tätä MMM-mallia hyödyntämällä työhakemuksesi lukija saa nopeasti rakennettua päässään kuvan sinusta ja mahdollisuutesi työhaastatteluun kasvaa.

Rehellisyys

 

Jos sinulla on ollut taukoja työelämästä välissä, niin suosittelen listaamaan myös ne ylös ja kertomaan lyhyesti, mitä olet kyseisellä aikavälillä tehnyt. Sillä rehellisyys on tärpeistäni seuraavana. Vaikka sinulla olisi aukkoja työhistoriassa tai työkokemuksesi ei ole kovin pitkä, niin se ei aina haittaa. Mikäli sinut on irtisanottu sinusta johtuvista syistä, niin mielellämme haluamme sinun kertovan senkin meille suoraan, sillä me uskomme aidosti uusiin mahdollisuuksiin. Me työnantajana ja myös asiakkaamme arvostavat suuresti rehellisyyttä ja luotettavuutta, niin miksei rehellistä toimintaa voisi aloittaa jo työhakemuksessa?

Hyvä työhakemus on mielestäni lyhyt ja ytimekäs, ennemmin kuin pitkä ja rönsyilevä. Parhaimmillaan työhakemus mahtuu yhdelle sivulle ja siitä on luettavissa yhdellä vilkaisulla, että millainen työnhakija on kyseessä. Tietenkin tämä riippuu haettavan työn vaatimustasosta, mutta näin työhakemusten suurkuluttajan näkökulmasta lyhyt ja ytimekäs on aina parempi.

 Ilmari AinasojaTerveisin,
Ilmari Ainasoja
Yhteyspäällikkö
040 530 1384

Miten voisimme auttaa teidän yritystänne?

Sovi tapaaminen kanssamme.

2016 © Banssi Henkilöstöpalvelut | Internetsivut Fulmore Oy