Mitä myyntijohtajan viikkoon kuuluu? | Banssi

Banssin blogi

Mitä myyntijohtajan viikkoon kuuluu?

Julkaistu 8 toukokuu 2015
Riku Rahikainen

Jatketaan sarjaa ja avataan hieman sitä, mitä myyntijohtajan viikkoon kuuluu ja miten päivät muodostuu. Yhtään viikkoa ei ole samanlaista, vaan joudun koko ajan muuttamaan kalenteriani sen mukaan, missä minua tarvitaan eniten. Pääasiallinen tarkoitus on löytää meille oikeanlaiset ihmiset myyntiin ja olla myynnin tukena ja seurata koko ajan Banssin myynnin kehitystä. Olemme kasvaneet hurjaa vauhtia ja täytyy myöntää että välillä on ollut vaikeaa olla tasapuolisesti tukemassa jokaista meidän kaupunkia. Myyntimme on kuitenkin kehittynyt koko ajan ja myyntitiimi jatkaa edelleen kasvuaan.

Olemme varmasti tehneet asioita oikealla tavalla, nimittäin kilpailijoilta kysellään meille töihin koko ajan kasvavissa määrin. Meille jokainen yksilö on erittäin tärkeä Banssin menestystarinassa. Tämän vuoksi pyrimme toimitusjohtaja Teemun kanssa käymään tasaisin välein jokaisella paikkakunnallamme, jotta voimme oikeasti keskittyä alueiden kehitykseen. Me uskomme yrityksenä kasvolliseen palveluun ja samaa haluamme toteuttaa myös sisäisessä toiminnassamme. Tästä aasinsiltana pääsemmekin pureutumaan yhteen viikoistani hieman tarkemmin.

Maanantai alkoi Espoossa pk-seudun myyjien ja henkilöstökonsulttien yhteispalaverilla. Kävimme läpi vähän mennyttä viikkoa ja katsoimme läpi tulevaa. Samalla katsoimme, missä menemme suunniteltuun budjettiin nähden. Pk-seudulla tahti oli selvästi kiihtynyt ja kevät päässyt kunnolla vauhtiin. Myyntimme on vahvassa nousussa, mutta se ei ole yllätys, sillä meillä on erittäin sitoutunut ja motivoitunut henkilökunta. Loppupäivän kävin omia asiakkaitani läpi ja pidin huolen, että heillä kaikki on kunnossa. Muutaman uuden työntekijän tilauksen saatoin maaliin Multamaan Niinan avustuksella. Lopuksi vielä alustin tietoja tulevaa huomista reissuani varten.

Tiistaina kello pirahti 4.30 ja otin kupin kahvia mukaani ja hyppäsin autoon ja nokka kohti Iisalmea. Matkalla soitin muiden paikkakuntien myyjille ja kyselin kuulumisia. Kaikilla tuntui olevan hyvä fiilis päällä. Noin klo 11 saavuin Iisalmen toimistollemme, jossa Olli-Matti odotteli minua. Kävimme aluksi läpi senhetkistä tilauskantaa ja mietimme miten saamme myynnin nousemaan. Tilanne näytti positiiviselta, sillä Olli-Matilla oli aloittamassa lähiaikoina 11 uutta työntekijää. Olimme sopineet klo 13 tapaamisen Olvin tehtaalle jossa pääsimme tutustumaan hieman tarkemmin asiakkaamme toimintaan. Panimossa oli hieno päästä käymään ja nähdä miten suomalaisten lempijuoma oikein valmistuu. Vierailun jälkeen kävimme vielä Olli-Matin kanssa tutkimassa lähimmät teollisuushallit ja yritykset ja huomasin, kuinka suuri potentiaali ja mahdollisuus Iisalmessa löytyy. Päivä oli tehokas ja antoisa Iisalmessa ja lähdinkin päivän päätteeksi hyvillä mielin ajelemaan kohti Kuopiota. Hotellihuoneessa vastailin vielä päivän aikana tulleisiin meileihin ja välitin muutaman uuden tilauksen meidän Pk-seudun tiimillemme täytettäväksi.

                       IMG_4647              IMG_4658

Keskiviikko alkoi hotellissa aamupalalla ja ensimmäisiin meileihin vastailin jo kahvia juodessani, koska halusin että voisin keskittyä täysillä Kuopion toimintaan kun nyt olen paikalla. Aamulla tapasin ensin Timon, jonka kanssa kävimme myös tilauskantaa läpi ja katsoimme hieman alkuvuoden tietoja missä menemme budjettiin nähden. Olimme hieman jäljessä mutta Kuopiossakin oli lupa odottaa hyvää kevättä ja kesää. Aloittamassa oli reilu 10 uutta tekijää. Juttelin myös lyhyesti Annamarin kanssa ja hän kertoi päässeensä hyvin toimintaan sisään. Annamari tulee olemaan tärkeässä asemassa meidän Kuopion ja Iisalmen myynnin kasvattamisessa. Kuopiossa Vesku oli pahassa flunssassa joten hän ei viitsinyt toimistolle tulla mutta sovimme Veskun kanssa lyhyen palaverin lähimmässä kahvilassa. Kävimme samat keskustelut kuin Timon kanssa läpi ja Veskunkin tilanne näytti hyvälle ajatellen tulevia kuukausia. Savossa kaikki oli siis hyvin, joten sain lähteä hyvillä mielin ajamaan takaisin kohti pääkaupunkiseutua. Kotona olin noin klo 18.00.

Torstai alkoi kotona kahvikupin ääressä ja läppäri pöydällä. Tämän päivän ajattelin taas keskittyä täysin omien asiakkaideni hoitoon. Olen ollut alalla jo 8 vuotta joten minulle on muodostunut omat asiakassuhteet joista tahdon pitää kiinni. Haluan että itse pystyn myös koko ajan olemaan tekemisissä asiakasrajapinnan kanssa, jotta tiedän mihin suuntaan markkinat kehittyvät ja pystyn myös perustelemaan omia näkemyksiäni paremmin sisäisissä palavereissa. Uskon myös esimerkillä johtamisen olevan tehokas tapa. Olin sopinut asiakaslounaan pitkäaikaisen asiakkaani Suomen Kiinteistömestareiden Jani Laineen kanssa. Kävimme läpi hieman tulevia tarpeita, koska nyt kun kevät taas tuli, niin heillä tarvitaan kasvavassa määrin lisää tekijöitä.

Perjantaina aloitin päiväni tarkastelemalla kaikkien myyjien aktiviteetteja ja myyntilukuja. Kokonaisuudessa olimme tavoitteita jäljessä sovituista aktiviteeteista, mutta tilausmäärät olivat kaikilla hyvin kasvussa. Tutkailun jälkeen pidin puhelinpalaverin hallituksen puheenjohtajan kanssa ja mietimme yhdessä tulevia kuvioita. Kontaktoin myös muutaman oman asiakkaan ja täytimme heidän tilauksia. Lopuksi suunnittelin tulevan viikon ohjelmaa, jolloin olen suuntaamassa auton kohti Turkua, Tamperetta ja Jyväskylää, joissa käymme samanlaiset keskustelut mitä Kuopiossa ja Iisalmessa tällä viikolla.

Banssin tulevaisuus vuodelle 2015 näyttää hyvälle. Uskon että tulemme saavuttamaan noin 12-14 miljoonan liikevaihdon ja kasvamme hallitusti. Tiimimme on yhdessä sitoutunut tavoitteisiin ja olemme matkalla kohti ”isoa omenaa” (palkintomatka New Yorkiin). Muistakaa kaikki, että jokainen Banssi on mahdollisuus!

Keväisin terveisin,

 Banssi Henkilöstöpalvelut

 Myyntijohtaja

 Riku Rahikainen

Miten voisimme auttaa teidän yritystänne?

Sovi tapaaminen kanssamme.

2016 © Banssi Henkilöstöpalvelut | Internetsivut Fulmore Oy