Myyntijohtajan puheenvuoro | Banssi

Banssin blogi

Myyntijohtajan puheenvuoro

Julkaistu 18 helmikuu 2016
Riku Rahikainen

Joskus on hyvä pysähtyä ja katsoa, mitä on tullut tehtyä! Ajattelin näin kolmen vuoden rutistuksen jälkeen istahtaa alas ja katsoa taaksepäin. Ensin on heti todettava, että nämä kolme vuotta jonka aikana Banssi on rakentunut, on mennyt kyllä semmoista vauhtia että oksat pois. Niinhän sitä sanotaan, että kun tekemistä on paljon, niin aika menee siivillä.

2013 alkoivat Banssin ensimmäiset askeleet. Istuimme Höltän Teemun (toimitusjohtajan) ja Eteläahon Pasin (hallituksen PJ) kanssa Espoon toimistossa ja ruuvasimme työpöytiä kasaan sekä ripustimme verhoja toimistoon. Otimme Teemun kanssa jopa maalipurkit ja pensselit ja koitimme saada toimistoon hieman Banssin keltaista väriä jotta viihtyvyys olisi taattu. Myöhemmin Kuopiossa Timo Suhonen aloitteli Savon toimintaa ja teki yksin hartiavoimin töitä, jotta saadaan myyntiä aikaiseksi.

Espoossa myyntivastuut jakautuivat alkuun minulle ja Teemulle. Juoksimme pää kolmantena jalkana asiakkaisiin ja yritimme tehdä Banssin nimeä tutuksi. Minulla ja Teemulla oli jo paljon suhteita luotuna edellisistä työpaikoistamme ja saimmekin ensimmäiset asiakkuudet luotua suhteellisen nopeasti.

Hallituksen puheenjohtajalla Pasilla oli missio ja visio rakennettuna.  Täytyy näin jälkikäteen todeta että, kyllä nuo tavoitteet meitä nuoria johtajia jännitti ja ihmetytti. Pasin ja Teemun kanssa sitten yhdessä suunnittelimme, miten me pystymme valloittamaan koko Suomen markkinat niin lyhyessä ajassa, jotta visio toteutuu. Jaoimme vastuualueet niin, että hallintovastuun ottaa Teemu ja myyntivastuun minä ja Pasi keskittyy pääasiassa hallitustyöskentelyyn, rahoitukseen ja verkoston laajentamiseen.

Kaikki alkoi tietenkin pienistä askelista ja lähdimme rakentamaan rohkeasti konserniamme eteenpäin. Palkkasimme ensimmäisen työntekijän sisään jo neljän kuukauden jälkeen (Ville Herold myyntiin) ja toisen heti sen perään (Niina Multamaa HR). Villen kanssa nostimme heti pääkaupunkiseudun myyntiä ja näin homma lähti etenemään.

Välittömästi näiden ensimmäisten onnistuneiden rekrytointien jälkeen painoimme lisää kaasua mission ja vision edellyttämällä tavalla, vaikka itsellä tekikin mieli vähän vetää käsijarrua päälle. Laajensimme toimintaamme muille paikkakunnille ja palkkasimme rohkeasti uusia henkilöitä töihin. Kaikille olemme antaneet aidon mahdollisuuden näyttää ja tehdä vapaasti töitä. Meillä Banssilla kaikki perustuu luottamukseen, avoimuuteen ja työntekijän arvostamiseen.

Näillä arvoilla olemme nyt kasvaneet tähän kokoluokkaan ja uskon että tulemme saavuttamaan vielä isoja päämääriä. Banssin ensimmäisen vuoden 2013 liikevaihto oli noin 2,5 miljoonaa euroa. Toisena vuonna 2014 teimme jo noin 6 miljoonan euron liikevaihdon ja nyt viimeisimpänä vuotena 2015,  saavutimme reiluun 14 miljoonan euron liikevaihdon. Jokainen vuosi on ollut kannattava ja meidän vauhti sen kuin kasvaa. Olemme siis vähintäänkin tuplanneet liikevaihtomme jokaisena vuotena. Nyt on hyvä aika keskittyä kehittämään meistä vielä parempia.

Loppuyhteenvetona voin vain todeta, että jokainen Banssi on mahdollisuus! Tästä on erittäin hyvä jatkaa eteenpäin ja toivotankin kaikille erittäin kehitysrikasta vuotta 2016. Lainaan tähän vielä legendaarisen MM-95 valmentajamme Curt Lindströmin sanoja kaiken voi tehdä ”lite bättre”.

Riku RahikainenTerveisin,
Riku Rahikainen
myyntijohtaja

 

Miten voisimme auttaa teidän yritystänne?

Sovi tapaaminen kanssamme.

2016 © Banssi Henkilöstöpalvelut | Internetsivut Fulmore Oy