Pätkätyö, keikkatyö, osa-aikatyö tai vuokratyö? | Banssi

Banssin blogi

Pätkätyö, keikkatyö, osa-aikatyö tai vuokratyö?

Julkaistu 7 huhtikuu 2017

Nämä kaikki työskentelymuodot ovat tätä päivää ja tarjoavat vapautta ja lähes varmaa työllistymistä.

Pätkätyö saattaa kuitenkin monen mielestä kuulostaa turvattomalta työllistymismahdollisuudelta. Se tarjoaa kuitenkin nykyään  monenlaisia vaihtoehtoja ja etuja erilaisiin elämäntilanteisiin.

Osa-aikatyötä on eniten tarjolla hotelli- ja ravintola-alalla sekä kaupan- ja rakennusalalla. Vuokratöitä ja pidempiaikaisia työsuhteita on runsaasti tarjolla myös toimisto- ja taloushallinnon sekä IT-alan yrityksissä.

On ihanteellista, että nykyään työnhakijat voivat tarkkaan määritellä, minkälaisesta työsuhteesta he ovat kiinnostuneet. Erityisesti ravintola- ja kaupan alalla voi pitkälti itse päättää, milloin ja missä työskentelee. Töihin myös pääsee melko nopeasti, joskus jopa muutaman päivän sisällä.

Asenne avaa ovia!

Työt kannattaa tehdä aina  mahdollisimman hyvin, sillä jokainen työtarjous ja -keikka on mahdollisuus pysyvään työsuhteeseen. Kaikki työ on ns. työnäyte asiakkaalle. Oma-aloitteinen ja avoimin mielin kaikkeen tekemiseen suhtautuva työntekijä työllistyy helpommin. Hyvistä tekijöistä halutaan pitää kiinni. Esimerkiksi hotelli- ja ravintola-alalla työura aloitetaan usein keikkailemalla,  ja kun ”työnäyte” on kunnialla suoritettu, se voi poikia tekijälle vakituisen työpaikan. Vuokratyö kartuttaa työkokemusta. Töihin pääsee nopeasti ja joustavasti. Erilaisissa töissä ja työpaikoissa tapaa ihmisiä, ja uusista kontakteista on usein hyötyä työnhaussa. Keikkahommissa voi lisäksi kokeilla, mikä ala ja mitkä tehtävät tuntuvat itselle sopivalta.

 Keikkatyö tarjoaa vapautta

Keikkatyö tarjoaa vapautta elämään ja oman ajan hallintaan. Velvoitteita on ainoastaan  sovittujen työvuorojen osalta. Yhä useampi haluaakin säilyttää vapautensa tekemällä keikkatyötä. Opiskelun ohessa keikkaileva saa myös usein mahdollisuuden vakituiseen työsuhteeseen heti valmistuttuaan. Asiakkaalle tuttu työntekijä työllistyy huomattavasti helpommin.

Keikkatyön positiivisia puolia ovat, että työntekijän on mahdollisuus valita vuoro tai olla ottamatta sitä. Toki keikkailun määrään vaikuttavat monet tekijät, joihin keikkalaisena ei voi vaikuttaa. Heittäytymällä rohkeasti uusiin työkohteisiin ja menemällä omien mukavuusalueiden ulkopuolelle voi vastaan tulla mitä hienoimpia työmahdollisuuksia ja työpaikkoja. Jokaisessa työpaikassa oppii itsestään uusia asioita, kuinka toimii uudessa yllättävässä tilanteessa tai kuinka selviytyy lyhemmälläkin perehdytyksellä kaiken kiireen keskellä.

Oman työn suunnittelu voi olla hyvinkin haasteellista tilanteissa, jotka vaihtuvat yllättäen eikä välttämättä vuoron alussa vielä tarkkaan tiedä, mitä on tulossa. Työkokemuksen karttuessa vuoro vuorolta tämä epävarmuuden sietokyky kasvaa ja työuran edetessä oppii käyttämään uusia työvälineitä erilaisten tilanteiden hoitamiseen. Palkkioksi tekijä saa mukavia uusia työkavereita eivätkä päivät käy tylsiksi tai rutiininomaisiksi. Paras palaute työnteosta on puolestaan se, että pääsee uudelleen keikalle tuttuun paikkaan. Se on paras mahdollinen palaute siitä, että on tehnyt työnsä hyvin.

Työsuhteen kesto vaihtelee päivästä muutamaan kuukauteen, jopa vuosiin asiakasyrityksen tarpeen mukaan. Joskus työ tulee päivän varoitusajalla, joskus tekijä lähtee töihin jo samana päivänä. Useimmiten työntekijä tietää ennakkoon kaikki seuraavan viikon keikat ja vuorot. Jos työpaikalla ollaan tyytyväisiä työntekijän työpanokseen he pyytävät töihin jatkossakin samaa tekijää. Tekijät kiertelevät usein tuttuja työmaita tai tekevät töitä saman työnantajan eri osastoilla.

Miten me Banssilla etsimme sinulle sopivia töitä? Lue seuraava blogimme, niin tiedät!

Miten voisimme auttaa teidän yritystänne?

Sovi tapaaminen kanssamme.

2016 © Banssi Henkilöstöpalvelut | Internetsivut Fulmore Oy