Usein kysytyt kysymykset | Banssi

Banssin blogi

Usein kysytyt kysymykset

Julkaistu 24 syyskuu 2015
Kengät

Henkilöstökonsultin työssä kohtaamme usein tiettyjä kysymyksiä ja ennakkoluuloja. Haluamme tässä blogikirjoituksessa nyt avata muutamia meiltä yleisimmin kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia niihin:

K: Miksi työn kestoa ei ole aina määritelty?

V: Aina ei ole meillekään selvää, miten pitkästä hommasta on kyse, koska olemme riippuvaisia asiakasyrityksestä ja esimerkiksi heidän projektiensa kestosta. Omalla toiminnallaan työntekijä voi kuitenkin usein vaikuttaa työn kestoon olemalla reipas ja tekemällä työt tehokkaasti ja hyvin. Kannattaa myös huomata, että kun on työllistynyt Banssin kautta ja hoitanut tehtävänsä hyvin, niin vaikka työt jossain tietyssä projektissa loppuvatkin, niin pyrimme löytämään työntekijälle töitä jostain toisesta projektista tai toiselta asiakasyritykseltä.

K: Miksi haastattelussa ei aina kerrota, kenelle ja mihin projektiin työntekijää haetaan?

V: Yksi syy voi olla se, että samalla haastattelulla pyritään kartoittamaan työntekijöitä monille saman alan asiakkaille ja moniin eri projekteihin. Haastattelun tarkoituksena on selvittää, mille asiakkaalle ja millaisiin työtehtäviin työnhakija olisi soveltuvin. Voi myös olla, että esimerkiksi tarkkaa aloitusajankohtaa ei asiakas ole vielä kertonut, joten pyrimme kartoittamaan valmiiksi hyvät työntekijät, jotta kun asiakkaan lopullinen toimeksianto tulee, niin meillä on siihen työntekijä jo valmiiksi haettuna. Meillä on myös useiden asiakkaiden kanssa tehty sopimus, että jos haastattelussa tulee vastaan todellisia ammattilaisia, niin tarjoamme työntekijää heille, vaikka varsinaista tilausta ei ole vielä tullutkaan.  Vaikka Banssin ilmoituksista ei aina löytyisikään itselle sopivaa työtä mutta tekijällä olisi kuitenkin ammattiosaamista, niin hakemus kannattaa silti jättää, sillä ammattitaitoiset työntekijät saadaan työllistettyä hyvällä prosentilla laajan asiakaskuntamme ansiosta.

K: Miksi minuun ei oteta yhteyttä, vaikka olen jättänyt hakemuksen Banssille?

V: Saamme päivittäin niin runsaasti uusia hakemuksia, että kaikkiin emme ehdi reagoida, vaikka jokaisen hakemuksen kyllä luemme. Kaikki hakemukset jäävät kuitenkin meille muistiin tietyksi aikaa ja selaamme jatkuvasti myös aiemmin tulleita hakemuksia. Saatamme siis ottaa yhteyttä työnhakijoihin vaikka viikkoja tai kuukausia myöhemminkin, kun sopivia tehtäviä tulee täytettäviksi.

K: Onko Banssilla terveydenhuoltoa ja vakuutuksia työntekijöille?

V: Olemme täysin normaali työnantaja ja hoidamme kaikki yhteiskuntavelvoitteemme tunnollisesti. Jos nämä asiat eivät olisi kunnossa, niin emme voisi tällä alalla toimia kestävästi. Meillä on jopa lakisääteistä kattavammat vakuutukset ja Mehiläisen järjestämät työterveyshuoltopalvelut. Palkka tulee säännöllisesti ja ajallaan, jos työntekijä hoitaa omat velvoitteensa ajallaan.

K: Ovatko vuokratyöfirmat orjakauppiaita?

V: Eivät ole. Banssilla työntekijät saavat TES:n mukaisen palkan oman ammattitaitonsa ja kokemuksensa mukaan. Lisäksi me hoidamme palkanmaksun, työeläkemaksut, vakuutusmaksut ja muut lain vaatimat maksut ajallaan niin kuin normaalin työnantajan kuuluukin. Olemme työnantaja siinä missä asiakasyrityksemmekin ja kokemustemme mukaan uskallamme väittää, että meillä työntekijän oikeuksista pidetään tiukemmin kiinni, kuin monen muun toimialan yrityksissä.

Hyvää syksynjatkoa Helsingistä!

 Banssi Henkilöstöpalvelut

 Jyri Haapaharju

Henkilöstökonsultti

-

Juhani Pulkkinen

Henkilöstökonsultti

Miten voisimme auttaa teidän yritystänne?

Sovi tapaaminen kanssamme.

2016 © Banssi Henkilöstöpalvelut | Internetsivut Fulmore Oy